La început de iulie, pe lacul Snagov își fac apariția lotușii, dar și nuferii galbeni. Însă, dacă ai noroc, dai și peste o mică colonie de chire, cu pui eclozați, probabil, doar de câteva zile. La podul pe unde se intră în bata mare încă mai e Ghiță (sau cel puțin așa l-am denumit eu), un porc probabil de peste 400kg, din ferma de pe grind.

De acum, canalele de aici se vor îngusta progresiv, iar accesul va fi posibil în mare numai pe SUP sau caiac, fiind un loc ideal pentru o tură relxantă după program. În weekend se aglomereză, iar oamenii veniți la casele de vacanță vor mai speria din faună.

Pentru mai multe aventuri pe placa de SUP, dar și sugestii pentru noi locații, avem o secțiune specială dedicată sportului cu pagaia.

De ce aveți nevoie pentru o tură cu SUP:

Cat despre SUP, este vorba de un SUP ITIWIT de la Decathlon, cel de 10 feet. L-am ales pentru că e cel mai mic SUP gonflabil de la Decathlon care poate susține 2 persoane. Costul nu este foarte mare, credem că se amortizeaza după câteva ieșiri pe lac/mare.

Însă trebuie să țineți cont că aveți nevoie și de o pagaie și de o pompă, care nu vin incluse in kitul SUP-ului.

Pentru a evita probleme legate de expunerea la soare, eu am ales un tricou anti-UV, unul mai strâmt cu manecă scurtă (pentru inot) și altul mai larg cu mânecă lungă (pentru stat pe plajă sau pe SUP). De asemenea, crema de plajă de SPV50 de la decathlon este ultra rezistentă la apaă și o recomand.

In mod ideal, ar fi nevoie să aveți și un “dry bag”, în care să vă băgați lucrurile de valoare cât sunteți pe lac.

Aici am pregătit o listă completă cu echipamentul necesar pentru o ieșire pe SUP.

SUP pe Snagov, printre lotusi, nuferi si chire

SUP pe Snagov, printre lotusi, nuferi si chire

decathlon.ro