În weekendul de 1 mai 2022, încercând să evităm tradiționala aglomerație de pe drumurile patriei, am decis să rămânem lângă oraș și să explorăm deltele și câmpiile din jurul Bucureștiului.

Eu sunt absolut fascinat de frumusețea câmpurilor și a pădurilor din sud, de lângă oraș, primăvara. Toată natura revine la viață, totul este de un verde crud, intens, rapița de un galben incredibil, iar peste tot, fiecare gard, crâng sau albie de râu leneș de câmpie, toate sunt pline de fel de fel de flori.

Astfel, am zis ca e momentul să mai căutam locuri noi pentru ieșirile pe sup, în ton cu acest peisaj. Duminică aveam în plan să mergem pe SUP la Comana (tură facută de multe ori înainte). iar sâmbătă am zis să căutam o altă deltă de lângă București, mult mai puțin cunoscută decât cea de la Comana sau Văcărești, respectiv delta Argeșului.

SUP pe Delta Argesului

Toma intrând intr-una dintre bălțile deltei

Ce pot să spun, supriza a fost totală când am ajuns acolo. În primul rând, erau doar 3 pescari pe mal și 2 familii care se bucurau de soarele de aprilie pe malul apei. Iar locul în sine te lasă cu gura căscată. Este incredibil de sălbatic pentru un spațiu înconjurat de sate și de oraș. Râul Argeș  creat canale, a inundat bălți și a facut un peisaj demn de cele mai ascunse meandre al deltei Dunării. Nu prea există stuf, ci doar plante, arbuști și copaci adaptate la mediul lacustru. Sălciile vechi, uscate, se ridică semeț peste plate verzi mai tinere, creând parcă garduri între fiecare baltă.

SUP pe Delta Argesului

Sălciile uscate despre care vă povestesc

Toate sunt conectate de mici canale. iar în fiecare baltă sunt pândare ale vânătorilor, unde puteți să faceți popas și să admirați păsările din jur.

SUP pe Delta Argesului

Popas de hrănit câinele, la unul dintre pândarele de pe deltă

Noi am avut și norocul să prindem râul umflat, astfel ca zonele de uscat și bancurile de nisip nu se mai vedeau. Totul era acoperit de apa, eram înconjurați de mangrove temporare. Asta cred că ne-a permis să faci și o buclă, pe lacuril, râu, canale și bălți. Altfel, cred că ar fi trebuit să ne întoarcem pe râu până la punctul de plecare.

SUP pe Delta Argesului

Arva și Cristina pe canalul principal al deltei

SUP pe Delta Argesului

Hidratarea e importantă

SUP pe Delta Argesului SUP pe Delta Argesului Pentru mai multe idei de unde să ieșiți cu SUP sau caiac pe lângă oraș, vizitați secțiunea dedicată a blogului, aici. Și vizitați canalul nostru de youtube.

Ce echipament este necesar pentru o tură de SUP?

Aici am pregătit o listă completă cu echipamentul necesar pentru o ieșire pe SUP.