(Like & SUBSCRIBE la canalul de Youtube, mă ajută mult să vă pot prezenta mai departe aventurile mele.)

Litoralul bulgăresc al Marii Negre este printre cele mai ofertante locuri pentru doritorii de ture de SUP. Coasta Bulgariei te poate purta pe sub faleze înalte, stânci pline de cuiburi de păsări sau grote ce merită explorate. Iar în zilele calme, fără vânt , poți avea norocul că delfini sau marsuini să îți ofere un spectacol despre pescuitul de chefal.

Fix de asta am avut norocul să ne bucurăm, la inceputul lunii iunie 2021. Pe când România și Bulgaria erau acoperite de ploi abundente, pe litoral vremea a fost perfectă, cu un soare blând de început de vară, iar zilele de weekend au avut vânt puțin spre moderat. Diminețile au fost senzaționale, cu răsărituri cum rar am prins vreodată la mare (pozele de mai jos vorbesc de la sine).

Turele de SUP le-am facut pe lângă țârm, intrând în fiecare grotă care era accesibilă, având atenție să nu vizităm peșterile unde erau cuiburi de cormorani. În lunile mai și iunie, aceștia cuibăresc aici și își cresc puii, astfel că îintreaga zonă este sub protecție strictă. Am descoperit epave ce datează încă de pe vremea războiului, iar lângă Caliacra am admirat faleza înaltă, plină și ea de cuiburi de păsări.

Cireașa de pe tort a venit în două porții, una sâmbătă seară, când un banc de marsuini (delfini pitici), 1 la număr, a început să vâneze chefal fix în micul golf din fața corturilor noastre. Iar a doua zi, la prima oră, 2 delfini comuni au făcut același lucru. A fost ocazia perfectă să fac botezul dronei, cu niște imagini superbe cu aceste creaturi atât de rare în Marea Neagră.

Răsăritul pe tărmul bulgăresc al Mării Negre la Tyulenovo

Țărmul în lumina caldă a dimineții

Răsăritul pe tărmul bulgăresc al Mării Negre la Tyulenovo

Puținii nori de pe cer au format o culoare rozalie, greu de egalat

Răsăritul pe tărmul bulgăresc al Mării Negre la Tyulenovo

Poza de instragram

Răsăritul pe tărmul bulgăresc al Mării Negre la Tyulenovo

Răsăritul din micul golf unde noi am campat

Ce echipament este necesar pentru o tură de SUP?

Aici am pregătit o listă completă cu echipamentul necesar pentru o ieșire pe SUP.