Schi de tură și freeride în inima Bucegilor și în Ciucaș

freeride schi in bucegi, Dropul de la intrarea pe linie

Pentru cei care deja stăpânesc bazele schiului de tură și se simt comozi pe pârtiile grele (cel puțin nivel de pârtie neagră), inima Bucegilor oferă versanții și calitatea zăpezii perfect pentru adevărate sesiuni de freeride.

Dacă ești încă începător în schi de tură, avem și ieșiri de inițiere în schi de tură. Mai multe detalii aici.

Aici vorbim despre văile din jurul cabinei Peștera sau din zona Padina. Turele implică zile lungi petrecute pe schiuri, cu o diferență de nivel considerabilă de urcat, însă cu răsplata unor coborâri pe cinste. Turele sunt conduse de ghid montan acreditat.

Pe ture se vor aborda următoarele puncte:

  • alegerea traseului pentru ziua respectivă
  • cum să ne alegem o rută sigură de deplasare pe munte
  • alimentație și nutriție
  • tehnica de urcare
  • tranziții
  • tehnica de deplasare pe schiuri
  • ne vom face o încălzire activă ce ne va pregăti pe urcarea către vârful propus
  • atelier de salvare din avalanșă
  • atelier de interpretare stabilitate zăpadă
  • alegere îmbrăcăminte adecvată

Pentru aceste ture, este necesar să aveți schiuri de tură, foci, bete, kit de avalanșă (sondă, lopată, tranciever). În număr limitat, putem oferi tranciever și lopeți de avalanșă.


 

Durată Locație Nivel de experiență cursant Număr de participanți
1 zi Bucegi, Ciucaș (sau alt masiv, la cerere) intermediar – avansat de la 1 la 5 persoane

Costuri:
Tur privat: 500lei
Grup de 2 persoane: 350lei/om
Grup 3-5 persoane: 300 lei/om
Inchiriere echipament avalansa: 100lei/kit/zi

 

Ca și mai sus, turele de freeride din Ciucaș sunt similare cu cele din Bucegi, diferența fiind locația. Vom merge pe linii faine aflate în partea superioară a masivului, asta dacă ne permite vremea, zăpada și vântul, Ciucaș fiind renumit ca fiind un munte foarte vântos.

Pentru aceste ture, este necesar să aveți schiuri de tură, foci, bete, kit de avalanșă (sondă, lopată, tranciever) și să le folosiți adecvat.

Detalii și rezervări

Pe perioada iernii, în afara taberelor de mai mult zile, pe care le anunțăm din timp, organizăm ieșiri săptămânale, în locuri pe care le alegem în funcție de condițiile meteo. Dacă vrei să ni te alături, lasă-ne un mesaj pe whatsapp la numărul de mai jos iar noi îți vom răspunde ce ture avem pregătite pentru zilele următoare. Pentru tabere, verifică tab-ul de events de pe pagina noastră de facebook.

Detalii și rezervări la 0733557850 Andrei (whatsapp).

 

Meet your guide

Andrei Brebulet ghid montan acreditatSalutare! Mă numesc Andrei Brebuleț și sunt ghid montan licențiat în România. Schiez de 31 de ani, iar de 5 ani practic schi de tură, freeride și free-touring. Experiența mea de munte pot spune că e destul de vastă. Sunt rider la BikeXpert Racing Team și membru al echipei Ciucaș X3. În viața de zi cu zi lucrez în corporație, însă toate weekendurile, vacanțele și zilele libere între acestea mă veți găsi pe vreun munte. Practic alergarea montană, MTB cross-country, enduro MTB, triatlon, puțină escaladă, mult SUP (stand up paddle) și mă pasionează fotografia și filmele de aventură.

În anii de schi de tură, am participat la aproape 10 tabere și cursuri de siguranță în avalanșă, iar de 2 ori pe an iau parte la cursuri de acordare de prim ajutor (Basic Life Support). Am organizat tabere de diverse tipuri, de la ture clasice de ski-touring, la tabere de SUP și MTB în Grecia, la evenimente de MTB în munții României. De asemenea, de fiecare dată când am timp și sunt în zonă, dau o mână de ajutor echipei de salvamont de la Ciucaș.

Dacă v-au convins CV-ul și aventurile mele, vă aștept în ture, pentru a vă bucura și voi de aceleasi experiențe. Urmariti paginile thebikepoint.ro si UP on TOP Romania pentru a fi la curent cu toate evenimentele noastre

 

freeride si schi de tura ghidat in bucegi

freeride si schi de tura plaiul lui pacala

Freeride, soare și peisaje de vis - Vf Obârșia, Bucegi

Iată cum a fost în turele precedente

Freeride, soare și peisaje de vis – Vf Obârșia, Bucegi

Altă zi pe Obârșia

Freeride pe văile din Vânturiș