Ture si cursuri de inițiere în schi de tură

initiere in schi de tura in Bucegi

Pentru cei care au experiență pe pârtie, însă doresc să iasă și în backcountry, mergem în câteva zone super chill pentru schi de tură, Dichiu, Cota 2000, Piatra Arsă, Platoul Bucegi, Peștera, Padina.

Dacă ești deja versat în cristianele din off-piste, atunci îți recomandăm turele de freeride alături de noi. Mai multe detalii aici.

Pe tură punem accentul pe o încălzire prealabilă, dar și pe un “approach” către zona de dat. Pe aproach discutăm despre:

 • traseul zilei,
 • prezentăm echipamentul de schi de tură și cum să îl folosești
 • tehnica de deplasare pe schiuri
 • tehnica de urcare
 • tranziții
 • cum să ne alegem o rută sigură de a avansa pe munte
 • atelier de salvare din avalanșă
 • atelier de interpretare stabilitate zăpadă
 • ne vom face o încălzire activă ce ne va pregăti pe urcarea către vârful propus
 • la baza vârfului vom face un atelier de salvare din avalanșă
 • alimentație și nutriție
 • alegere îmbrăcăminte adecvată

Aceste ture se fac într-un ritm mediu, tocmai pentru ca toți participanții zilei să se bucure de ieșire, să poată interacționa și învăța din experiență. Turele sunt conduse de ghid montan acreditat.

Traseele exacte se stabilesc în funcție de starea, calitatea și siguranța zăpezii, în oricare din zonele menționate mai sus. Și se vor discuta împreună cu ghidul. Siguranța voastră primează.

Pentru aceste ture, este necesar să aveți schiuri de tură, foci, bete, kit de avalanșă (sondă, lopată, tranciever). În număr limitat, putem oferi tranciever și lopeți de avalanșă.


 

Durată Locație Nivel de experiență cursant Număr de participanți
1 zi Bucegi, Ciucaș (sau alt masiv, la cerere) începător, intermediar de la 1 la 5 persoane

 

Programul și detaliile turelor de inițiere din Ciucaș sunt similare cu cele din Bucegi, singura mențiune fiind că ele au loc în zona masivului Ciucaș (Babarunca, Gropșoare, creasta Grohotiș).

 

Detalii și rezervări

Pe perioada iernii, în afara taberelor de mai mult zile, pe care le anunțăm din timp, organizăm ieșiri săptămânale, în locuri pe care le alegem în funcție de condițiile meteo. Dacă vrei să ni te alături, lasă-ne un mesaj pe whatsapp la numărul de mai jos. Pentru tabere, verifică tab-ul de events de pe pagina noastră de facebook.

Detalii și rezervări la 0733557850 Andrei (whatsapp).

 

Meet your guide

Andrei Brebulet ghid montan acreditatSalutare! Mă numesc Andrei Brebuleț și sunt ghid montan licențiat în România. Schiez de 31 de ani, iar de 5 ani practic schi de tură, freeride și free-touring. Experiența mea de munte pot spune că e destul de vastă. Sunt rider la BikeXpert Racing Team și membru al echipei Ciucaș X3. În viața de zi cu zi lucrez în corporație, însă toate weekendurile, vacanțele și zilele libere între acestea mă veți găsi pe vreun munte. Practic alergarea montană, MTB cross-country, enduro MTB, triatlon, puțină escaladă, mult SUP (stand up paddle) și mă pasionează fotografia și filmele de aventură.

În anii de ski de tură, am participat la aproape 10 tabere și cursuri de siguranță în avalanșă, iar de 2 ori pe an iau parte la cursuri de acordare de prim ajutor (Basic Life Support). Am organizat tabere de diverse tipuri, de la ture clasice de ski-touring, la tabere de SUP și MTB în Grecia, la evenimente de MTB în munții României. De asemenea, de fiecare dată când am timp și sunt în zonă, dau o mână de ajutor echipei de salvamont de la Ciucaș.

Dacă v-au convins CV-ul și aventurile mele, vă aștept în ture, pentru a vă bucura și voi de aceleasi experiențe. Urmariti paginile thebikepoint.ro si UP on TOP Romania pentru a fi la curent cu toate evenimentele noastre

Cum a fost în turele precedente:

Tura de primăvară la plaiul lui Păcală

Vânturiș sub soare de ianuarie

Vânturiș la început de sezon

Schi de tură la Vf cu Dor și Vânturiș

Schi de tură la Valea Dorului și Vf cu Dor

initiere in schi de tura in Bucegi, Dichiu si VanturisSchi de tura si freeirde la Vf Vanturis - thebikepoint (15)

Schi de tura si freeirde la Vf Vanturis - thebikepoint (19)