Se apropie primul weekend prelungit al anului, cu ocazia sărbătoririi Micii Uniri, și am zis să va oferim puțină inspirație pentru destinația de la sfârșitul săptămânii – filmul ieșirii pe schiuri de tură pe care am făcut-o la începutul lui ianuarie 2020, la Cabana Bârcaciu.

Pentru mine a fost prima oară când am ajuns în zona și am dormit la cabană. Este un colț de rai pentru munțomani: sus pe munte la 2 ore de urcat de la cel mai apropiat drum, dormit pe priciuri și curent doar seară, până la o anumită ora. Însă este curat, foarte cald și mirosul plăcut de lemne pe foc, venind din sobă, te răpune imediat ce te-ai băgat sub plapumă.

Însă, atmosfera este de vis. Liniște, niște peisaje și răsărituri de poveste, cabanierii fac un mic dejun sățios și foarte bun, iar oamenii care trec prin zona sunt foarte faini, cel puțin cei ce au vizitat cabană în acel weekend.

E de precizat că, după ce faci o rezervare, poți merge acolo doar cu cele necesare de urcat pe munte, pentru că cei de la cabană îți oferă perne, paturi și papuci, astfel că nu e necesar să mai vii cu sacul de dormit și izoprenul după ține. Mâncare iti poți lua tot de la cabană, mic dejun și cină, ambele excelente.

Însă, cel mai important este că ești la 2 ore de urcat pe foci de creastă Făgărașilor. Împreună și ghidat de băieții de la Vertical Riding România, am urcat până aproape de Șaua Puha, am făcut o prima coborâre pe căldarea de sub Puha, că apoi să urcăm înapoi pe piciorul muntelui și să facem a doua coborâre până la cabană.

ATENTIE, înainte de toate am făcut un profil de zăpadă, pentru a fi siguri de condiții de dat, ceea ce vă recomand și vouă.

Deși deja aveam cam 1 metru de powder, peste noapte a mai turnat încă 30 cm, iar dimineață am început-o tu niște exerciții de avalanșă, unde am învățat să folosesc transmițătorul și care sunt tehnicile de căutare și săpat după victime. Apoi ne-am dat pe poienile de sub cabană, am mâncat o ciorbă și am coborât pe drum, până la mașini. Ce pot spune, au fost cele mai bune condiții de dat din tot sezonul.

Restul în video și poze :).
Mergeți la Bârcaciu, este minunat! Iar oamenii sunt primitori, inimoși și pun mare suflet în ce au construit acolo.
Ajungeți foarte ușor, de la Avrig pe drumul spre Poiana Neamțului, lpsați mașina la capătul drumului și ucați pe potecă pănâ la cabană.

Facebook Cabana Bârcaciu – www.facebook.com/cabana.barcaciu/
www.barcaciu.ro

Platoul de sub Saua Puha

Platoul de sub Saua Puha

Urcarea prin padure, deasupra Cabanei Barcaciu

Urcarea prin padure, deasupra Cabanei Barcaciu

Rasaritul din poiana cabanei

Rasaritul din poiana cabanei

Creasta Fagarasilor la rasarit

Creasta Fagarasilor la rasarit

Panorama cu Fagarasii si Ardealul

Panorama cu Fagarasii si Ardealul

Nu stiu ce faceam aici :)

Nu stiu ce faceam aici 🙂

Schi de tura la Cabana Barcaciu, in Fagaras - thebikepoint.ro

Schi de tura la Cabana Barcaciu, in Fagaras – thebikepoint.ro