Like & SUBSCRIBE la canalul de Youtube

Recomand și filmul turei epice de iarnă pe electrice, pe traseul de la Pucioasa de la BikeXpert Alpine Challenge.

Până apare filmul complet al prietenilor de la Freerider.ro, va las aici povestea, pe scurt, a turei epice a Bucegilor, făcută asta vara pe un fenomenal Riese & Muller Touring Superdelite, oferit la test de către magazinul BikeXpert.

Iar dacă vreți mai multe informații despre bicla cu care am mers, am vorbit în detaliu despre ea aici.

A fost o zi luuuungă pe șa, pornită dimineața și terminată târziu în noapte, undeva pe la 11pm. Am prins o vreme tipică de început de septembrie, caldă, cu nori pufoși ce transformau orice poză într-una epică .

Urcarea până la Omu a fost deosebit de ușoară, motoarele electrice ajutându-ne mult și reducând timpul, de la obișnuitele 2-3 ore, la doar 1 oră. După Omu am muncit din greu prin pădurea de jnepeni, că să ajungem la refugiul Bătrână. Peisajul de acolo ne-a răsplătit eforturile. Pauză am făcut -o la refugiul Strunga, unde ne-am alimentat cu senvișuri, bere și …. espresso. Da, când ești pe e-bike îți permiți să cari chiar și o sticlă de bere și un mini espressor de drumeție.

După a urmat faimoasa coborâre până în Moieciu și o altă mică pauză de ciorbă fix în Bran. Alimentarea era necesară, pentru că revenirea spre mașină a fost pe urcarea luuungă din Bran până la cabană Diham, deja pe întuneric si cu câinii de la stânile din jur lătrând de mama focului. Acolo am crezut că bateriile ne vor lasă , pentru că ne anunțau că mai avem 15%. Am evitat trecerea pe timp de noapte prin Poiana Izvoarelor, e frica lui ursache (ce s-a anunțat pe acolo chiar cu o zi înainte), așa că am coborât de la Diham direct spre drumul de Pârâul Rece.

Ne-au lătrat câinii, am făcut o până ce am reparat-o la lumina unui bec slab de la o cabană, ca apoi ultimii km sa ăi parcurgem pe DN1, în drum spre Sinaia. În acele ultime ore, luminile față -spate de pe Riesse & Muller au fost salvatoare. Mi -am permis coborâri în viteză chiar și pe potecile din pădure.

Datele turei: 110km, 3500m diferența de nivel și totuși cu 25% baterie la final.

Traseul: Sinaia – Cota 2000 – Babele – Vârful Omu – Bătrână – Șaua Strungă – Mioeciu – Bran – Cabana Diham – Sinaia.