Like & SUBSCRIBE la canalul de Youtube

In toamna lui 2024 am fost de 2 ori la Macin, poate locul meu preferat de dat din Romania. Am fost o data la mijloc de octombrie, o alta data la inceput de noiembrie. Vremea a fost atat de misto in aceasta toamna, incat am zis ca nu putem rata zilele de mtb.

Macin MTB in octombrie

Iesirea din octombrie a coincis si cu cu prima noastra iesire oficiala cu Betty, noua noastra duba veche (ca sa zic asa), pe care usor usor o vom converti intr-un mini adventure camper. Ca de obicei, am plecat catre Macin la final de zi lucratoare, vineri, pentru a ajunge la destinatie chiar la lasarea serii. Mijlocul lui octombrie in Macin este o perioada ce aduce temperaturi de vara, astfel ca ne-am petrecut prima seara langa foc, in tricou, pantalni scurti si papuci, band o bere rece si asteptand sa ajunga si restul gastii.

Sambata a fost actiunea cea mare, pentru ca pe langa baietii care au ajuns cu o seara inainte, am intregit gasca si cu cativa amici ce au ajuns special sa se dea in acea zi. A iesit povestea spusa mai sus in video, pe care o puteti completa si cu cele filmate de Marius pe canalul Fix Your Bike.

Enduro MTB de toamna in Muntii Macin

Locul asta are un caracter aparte

Enduro MTB de toamna in Muntii Macin

Peisajul de pe Vf Tutuiatu

Caldura, culorile aurii ale copacilor, soarele si toata energia acelei zile au fost faine. Am reusit sa dam 4 dintre potecile din zona. Poate ca am fi bifat mai multe, daca bicla lui Spoe nu facea pana la fiecare kilometru :).

Enduro MTB de toamna in Muntii Macin

La plecare cu Arva si Cristina

Enduro MTB de toamna in Muntii Macin

Gasca admirand peisajul de pe urcarea catre Tutuiatu

Finalul de zi ne-a prins in camping, unde am facut un gratar si burgeri, am stat la povesti la cate o bere rece si apoi ne-am minunat de luna si stelele de pe cerul senin, prin telescopul adus de unul intre baieti.

 

O zi epica de dat in Macin in noiembrie

A doua iesire in Dobrogea din aceasta toamna a fost la inceputul lui noiembrie, de data aceasta in cadru restrans. Am decis, alaturi de Cristian, sa plecam tot de vineri seara, tocmai pentru a reusi sa dam toate potecile din zona (chiar si cele nebifate cu 2 saptamani inainte), inainte sa ne prinda ploaia ce se anunta pentru sambata dupa masa. Zis si facut!

Am plecat vineri, tarziu, cred ca era deja ora 8 seara. L-am rugat pe Cristi sa aiba incredere in mine si am dus masina la locul meu preferat de campare din Macin. Era o noapte calda, 18c la inceput de noiembrie, incredibil! Am parcat, am intins rooftop tent si ne-am pus in fata masinii sa savuram o bere rece si sa admiram stalele si luna plina, la 12 noaptea.

Enduro MTB de toamna in Muntii Macin

Locul de campare

Enduro MTB de toamna in Muntii Macin

A fost foarte misto la rooftop tent

A doua zi a fost de vis. Ne-am trezit devreme, am mancat rapid, am scos masina din camp, ca sa fim siguri ca mai iesim dupa ploaie si am plecat pe tura. Ca sa ne miscam repede, l-am rugat in prealabil pe Marius sa imi imprumute Rock Machine-ul sau, o bicla electrica foarte capabila si cu suspensii parca umplute cu norisori. Astfel, am fost treaba buna pe toate urcarile dificile ale Macinilor.

Enduro MTB de toamna in Muntii Macin

Energia a venit de la bateria Rock Machine si de la batoanele Gold Nutrition

Rezultatul a fost o zi cu ~50km, 1700m urcati si 5 poteci senzationale. La final de tura si de baterie ne-am delectat cu o pizza rustica, locala, facuta de doamnele de la Gradina lui Andrei. Atat de bine ne-am organizat, incat atunci cand ne-am urcat in masina a si inceput ploaia torentiala si grindina, care aproape ca a blocat drumul nostru catre noul pod de la Braila.

Dupa cateva zeci de minute tensioate, grosul furtunii a trecut, iar in drumul spre casa am avut parte de un apus misto, din acela de care vezi numai dupa o ploaie zdravana.

Enduro MTB de toamna in Muntii Macin

Apusul in drum spre casa

O zi senzationala, un mod corect de a incheia sezonul.

 

Mai jos aveti si filmele de la principalele poteci pe care le-am dat in acea zi: