Un traseu excepțional, în cuptorul Dobrogean

În weekend am vizitat din nou una dintre zonele mele preferate din țară, munții Măcin, de dată asta în localitatea Luncavita, în mijlocul văilor împădurite din vechiul lanț, o oază de verde în deșertul Dobrogean. Vara nu e tocmai primitoare în județul Tulcea, cu temperaruri de 38c, vânt uscat și soare arzător. Dar toate au venit la pachet la etapă 1 din Cupa României la XCM (cross country maraton), Explorer MTB Challenge Ediția a8-a – Cupa României #1.

Rezumat de cursă:

Au fost 68km, cu 1600m diferența de nivel, pe o căldură greu de suportat, însă pe un traseu de top din țară. Am plecat tare, din grila a doua și m-am ținut cât am putut de băieții din frunte. Când mașina de asistență a demarat, au plecat și elitele și am rămas câțiva mai în spate, înaintea grosului.

Alaturi de Catalin la startde la Explorer MTB Chellenge Luncavita

Alaturi de Catalin la start

Startul de la Explorer MTB Chellenge Luncavita

Concentrat la start, Garminul deja arata 30c

Macinii, cu ai lor 400m, îți pot totuși oferi urcări de 8km, lungi și seci, în plin soare și praf, coborâri cu 50kph pe tobogane de leos în pădure; culmea Pricopan pare scoasă de pe Marte, cu roci de roșu închis, tăioase și abrupte, tehnice și periculase; iar între, zone de plat cu praf uscat, adânc de 10cm, în care orice pedala te stoarce de energie, în care cauciucurile efectiv se îngroapă și dispar în pământ.

Am reușit să trec cu bine peste provocare, în mare datorită gelurilor de la Gold Nutrition și Garminului Edge 830. Pe căldură de 38c, cu peste 2 ore jumate petrecute în zonele e puls 4 și 5, corpul intră în damage mode și trebuie gestionat foarte bine pentru a ajunge la final.

Coborarea de final de la Explorer MTB CHallenge Luncavita

Coborarea de final

Astfel, am pus alarme pe Edge, ca la fiecare 15min să îmi reamintească să beau apă , iar la fiecare 10km să îmi amintească să iau câte un gel. De mâncare solidă nu a fost vorba, pentru că nu cred că ar fi intrat oricum. Am completat gelurile cu câteva pastile de litorsal și magneziu, pe care le puneam în bidon la fiecare realimentare.

Rezultate:

Așa a fost cursa , în temperaturi de cuptor, în care am băut 7 bidoane de apă și am turnat pe mine alte 3. Cu un 2020 în care nu am făcut nici măcar un singur antrenament structurat, am venit totuși pe 15 la general, 5 la categorie și pe locul 2 în Cupa României la Master 1.

Timp 3 ore 24 min

Venind pe 15, cine ar fi crezut că prind eu vreun podium? Am terminat, am făcut dus și am revenit să beau o bere la finish, cât colegii mei erau premiați . Dar după 68km, foamea te izbește, deci m-am mutat la terasă de lângă , pentru 2 porții de cartofi prăjiți, moment în care vine Zuzu și zice “Brebule, vezi că te-au strigat pe podium…de 3 ori”. 😂🤣

Până am ajuns eu, momentul era deja depășit …

Premierea de la Explorer MTB Challenge Luncavita

Macar am prins cartofii calzi

Mulțumesc pentru susținere

Însă , chiar și așa , fără poză de podium și complet neprofesional, vreau să le mulțumesc colegilor și sponsorilor, pentru toată susținerea pentru echipa, chiar și în acest an dificil:

Superbet | CUBE Bikes România | Garmin România | Goldnutrition România | MEGA IMAGE | #IMD | #AllianzTiriacAsigurari | #MegaConstruct | #ContinentalTyres | OPTcycling | AgroBrava Legume Românești Poiana România

Mulțumesc, BikeXpert Racing Team, pentru încă un weekend memorabil. Vreau să îi felicit și pe cei de la Explorer și pe Ion Boncea, pentru organizarea uneia dintre cele mai faine curse din țară.

Poze – Cristina Ion

#ILoveTheHeat

#LifeBehindBars