Weekendul ce a trecut am decis sa scapam de aglomeratia din oras si sa ne bucuram de prima zi cu 30 de grade intr-un loc ce a devenit atat de drag noua, biciclistilor – Seciu.

Astfel, cat mare parte din oras se agita in jurul Bucharest International 10km, iar multi iubitori de 2 roti faceau recunoasterea de la Prima Evadare (despre care am scris si noi, aici), noi am decis sa ne intoarcem la frumosul loc de langa Ploiesti.

La doar o saptamana dupa concurs, locul parca era de nerecunoscut. Totul inverzise, florile erau prezente peste tot si ne bucurau cu mirosul lor puternic. Era liniste, multa liniste in sat in ziua de duminica. Am impartit drumul doar cu cateva masini, cu cei cativa ciclisti care doreau sa cucereasca si ei dealul, cu o mama si fiul ei care mergeau incet pe 2 city bikes, dar si cu o inmormantare, ce inainta incet si in liniste.

Folirle de aprilie din Seciu

Folirle de aprilie din Seciu

Fantana din Seciu

Fantana din Seciu

Am descoperit ca frumusetea dealului nu este urcarea crancena, unde cu doar o saptamana inainte 500 de impatimiti strangeam din dinti ca sa scoatem un timp mai bun, la Road Grand Tour. Frumusetea este pe cealalta parte, unde urcusul este mai lin, prin padure, verdeata si crame. Acolo parca am reusit sa ne uitam mai bine la imprejurimi, sa admiram Bucegii inca inzapeziti si sa vedem cum isi petreceau localnicii duminica.

Coborarea catre fantana

Coborarea catre fantana

Popasul de la zona de start

Popasul de la zona de start

Urcarea spre sat, sens invers Seciu

Urcarea spre sat, sens invers Seciu

Bucegii inzapeziti in zare

Bucegii inzapeziti in zare

Pauza de radler la crasma

Pauza de radler la crasma

La mijlocul turei ne-am permis si un popas, in Boldesti-Scaeni, la crasma satului, unde au mers de minune 2 radler reci si cateva crantanele. Ne-am si amuzat sa vedem intr-o curte din Seciu o familie stand la gratar, insa cu boxe si sesiune de lautareasca live. Desi nu pe gustul nostru, omul avea voce 🙂

A da, e musai de mentionat ca era plin rapita galbena. Peste tot! Mergeti si bucurati-va de Drumul Vinului! E tare frumos la relanti, nu numai in ritm de concurs.

 

Relive ‘Seciu, mai mult decat un concurs’

#BikePoint
Like & share!