De aproape 3 săptămâni avem un SUP (stand up paddle), pe care îl împărțim la ture de relaxare în jurul Bucureștiului sau la mare.
Astfel, am decis că e momentul să încep o nouă secțiune pe blog, cea despre ieșirile cu placă.

Prima mini-tură cu SUP pe lacul Cernica

Prima mini-tură despre care vreau să va povestesc este cea de pe lacul Cernica, pe lângă stuful dens de vizavi de Aventură Parc Cernica. Aici, cel puțin în luna iulie, când am fost noi, este plin de egrete, stârci și cormorari. Cu puțin noroc veți vedea și puii păsărilor cum se plimbă prin stuf. Noi am avut noroc să asistăm cum un cormoran mai ageamiu a prins un peste, puțin cam mare pentru ciocul sau. Așa că s-a cocoțat pe o craca ce atârna peste lac și încerca din răsputeri să îl înghită. Era foarte nostim.

Am indraznit si un mic selfie pe SUP

Am indraznit si un mic selfie pe SUP

Tură respectivă începe de lângă complexul Phoenix Cernica. Aveți drm asfaltat până la 10 metri de mal, iar intrarea în apă este pe o rampă betonată, cu scări, deci nu aveți riscul de a va murdari. Încercați să veniți seară, pentru că lacul este folosit de pescari, iar dimineață și în timpul zilei îi puteți încurcă sau deranja. În plus, la final de zi este o adevărată clătire a minții să te dai pe apă liniștită.

Ce echipament este necesar pentru o tură de SUP?

Aici am pregătit o listă completă cu echipamentul necesar pentru o ieșire pe SUP.

Cu SUP pe langa stuful din Cernica

Cu SUP pe langa stuful din Cernica

Tura pe SUP inregistrata cu Garmin 945

Tura pe SUP inregistrata cu Garmin 945

decathlon.ro