Like & SUBSCRIBE la canalul de Youtube

Asa a aratat coborarea pe Valea Malin, la inceput de martie 2023, pe o zapada absolut betonata, cu un strat mic de pulvar indesat de vant. Am coborat pe schiuri pana la Hornul Pamantos, ca apoi sa mergem la pas pana la Poiana Costila si apoi pe Drumul Fanului spre Gura Diham.

Intrarea in Valea Malinului

Povestea a fost simpla. Dupa tura hardcore cu o zi inainte, am ajuns inapoi la cazare la 12 noaptea, ne-am spalat, am mancat si ne-am asezat la povesti pana pe la 2am. A doua zi ne-am trezit la 10am, cu gandul sa zacem si sa facem un gratar in curtea pensiunii din Busteni, se anunta o zi insorita si placuta. Insa privelistea de la balcon mi-a spus ca nu e zi de ratat. L-am trezit si pe Petre si dupa un mic dejun cu forta si impachetat rucsacul in graba, am plecat la miez de zi spre telecabina Busteni. Pe scurt, cum te decizi la 11.30 sa dai o vale.

Fiind inceput de martie, valea era absolut plina de zapada, in conditii de iarn. Desi existau cornise la intrare, acestea nu erau surplombate, iar zapada era un strat foarte solid, aproape inghetat. La iesire ne era greu sa infigem chiar si pioletii.

Panorama superba de la mijlocul vaii Malinului Petre coborand spre Hornul Pamantos Una dintre pozele mele preferate din acest sezon Valea s-a acoperit de nori, tocmai cand noi ajungeam la asfalt

A fost finalul unul weekend excelent, in care sambata am facut “epica de iarna”, respectiv traversarea Bucegilor pe ski de tura.

Va astept la ture, daca vreti sa incercati si voi schiul de tura, sau sa descoperiti locurile astea minunate si sa va depasiti limitele. Mai multe detalii aici.

Categories: Schi de tură