Salutare, dragi prieteni!

Pentru cei dintre voi care inca nu s-au decis unde merg in weekendul de 1 mai, sau care au ales sa isi petreaca weekendul in Bucuresti, la liniste (pai n-o sa fie toata galagia pe litoral, in la cele doua festivaluri din Mamaia, sau in nestatornica Vama Veche?), m-am gandit ca ar fi frumos sa impart cu voi antrenamentul de grup pe care l-am facut weekendul trecut, cu gasca Tri Tribe – Triathlon Coaching, powered by Monu Sportsware.

Am tot citit pe facebook in aceste ultime zile ca lumea (din domeniu) e nedumerita unde ar putea baga un antrenament lung, care sa nu fie monoton. Ii inteleg, pentru ca cele cateva optiuni la care recurg multi sunt destul de repetitive. Astfel, va recomand tura de mai jos, masurata oficial la 130km, dar ce duce neoficial la aproape 150km.

Planuita de Alex Diaconu, aceasta ne-a scos din oras la iesirea catre Targoviste. Noi a trebui astfel sa traversam tot orasul, insa poate sunt unii dintre voi care locuiesc in zona. Am trecut pe sub mult discutatul Pod Constanta, care e in pericol de prabusire si ne-am facut drum catre Chitila. Desi aglomerat si cu vantul in fata, soseaua e lata, de 4 benzi si are un umar generos, pe care puteti merge la nevoie.

La Tartasesti am facut dreapta, iar de acolo a inceput bucuria. Drumuri secundare, linistite si pitoresti, numai bune de pedalat. Daca pana acolo am mers cu aproape 35km/h, dupa popasul de la Tartasesti am lasat-o mai moale, ca sa ne bucuram de priveslite. Printre lanurile de rapita am putut sa facem cateva poze, sa filmam si sa ne bucuram ca scapasem de trafic.

Soseaua la dreapta de Tartasesti

Soseaua la dreapta de Tartasesti

Punctul culminant a fost langa satul Decindea, unde lanul de rapita cobora lin catre lacul din zona, iar cerul albastru se asorta perfect cu verdele crud si galbenul puternic. Evident, photo stop. Mai jos vedeti ce fac unii pentru poza de instagram perfecta. Asa-i, Ioana Molnar?

Ioana, rapita si instagramul

Ioana, rapita si instagramul

De acolo am intrat pe DN1A, putin mai aglomerat, pe care am mers spre nord pana la Lucianca. de la Lucianca am facut iar dreapta spre Tancabesti.

Ne-am mai crispat putin cand am reintrat pe DN1, dar nu pentru mult timp, caci am facut stanga si am luat-o spre Snagov. A fost momentul sa ne intalnim cu cei care veneau de la recunoasterea traseului de la Prima Evadare. Dupa o ultima oprire la Profi-ul de la Ghermanesti (eram deja de 3 ore pe drum si in nevoie mare de cateva radler reci; fara alcoo evident), am mers pe drumurile arhicunoscute: Snagov – Gruiu – Lipia – Moara Vlasiei – Caciulati – Dimieni – Tunari – Bucuresti.

Mai jos va las inregistrarea cursei, completa cu “the highlights”. Daca nu aveti planuri in weekend, recomand tura. E frumoasa, iar daca lanurile sunt inca galbene, va vor face sa treceti peste cei 130 km fara probleme.

Relive ‘130km de rapita’

#BikePoint
Like & share!