Like & SUBSCRIBE la canalul de Youtube

La început de noiembrie am dat curs invitației lui Tibanu, cel care organizează tururile Backcountry Romania și am petrecut o duminică super însorită (dar cu vânt teribil), făcând ocolul crestei Bucegilor.

Traseul turei de ebike

Am pornit de la Piatra Arsă, spre Omu, Bătrâna, Padina, Bolboci și înapoi spre Transbucegi. A fost aproape același traseu din prima parte a epicii de Bucegi pe ebike, făcută acum 1 an, în care am testat bicicleta Riese & Müller Superdelite Mountain Touring.

La Cerdac am prins cel mai fain peisaj de mtb pe care eu cred că îl avem în România, respectiv creasta Morarului în gri și galben de toamnă târzie.

Am facut pushbike (faimosul push-carry bike) printre jnepenii de la Bătrâna. La refugiu ne-a bătut un vânt teribil și a trebuit să ne adăpostim puțin înăuntru.

Coborârea spre Padina a fost pe vechiul drum strategic, cu mult flow, chiar pe lângă Cascada Doamnele.

De la Peștera ne-am încercat norocul pe fiecare traseu turistic pentru a urca înapoi spre Piatra Arsă, ca la final să putem totuși reveni pe crucea galbenă ce duce lângă Vf. Nucet. Urcarea grea chiar și pe ebike a fost răsplătită cu un super apus peste Bolboci.

Noaptea ne-a prins pe Transbucegi, cu ultimele picături de energie în baterii, dar cu zâmbete mari pe chipuri.

Acum s-a cam dus sezonul de mtb în Bucegi, însă la primăvară, știți la cine să apelați – Backcountry Romania.

Bucegi November EBike Tour | thebikepoint.ro

Push bike printre jnepenii de la Batrana

Bucegi November EBike Tour | thebikepoint.ro

Traversarea pe langa Mecetul Turcesc

Bucegi November EBike Tour | thebikepoint.ro

Peisajul spre Moieciu