In weekendul dedicat copiiilor, nu numai cei mici, dar si din fiecare dintre voi, m-am gandit sa ma bucur de unul dintre cele mai frumoase triatloane pe care Romania le are de oferit: Fara Asfalt Triatlon la mare. Este unul din concursurile mele de suflet, despre care am povestit mai multe si aici.

Inainte de plecare am fost si la prietenii de la Bike Nature, pentru a inlocui placutele de frana de la bicla si pentru a primi la test casca Shred Short Stack, proaspat venita in shop. Da, vazand pozele, stiu ce o sa ziceti: ai fost la o cursa de cross country cu o casca all mountain. Insa mare mi-a fost supriza atunci cand am scos casca la probe pe recunoasterea de traseu, cu o zi inainte de tura.

Casca Shred Short Stack

Casca Shred Short Stack

Casca Shred Short Stack

Casca, desi gandita pentru cu totul alta disciplina, este surprinzator de bine ventilata. Dupa 33 de km pe traseul de la Fara Asfalt, am nu am resimtit deloc ca am fi transpirat mai mult ca in casca mea de cursa. Motivul este simplu: Shred a introdus un sistem foarte eficient de ventilatie, ce lasa un spatiu intre bureti si unele zone din casca, astfel formand canale ce permit ciculatia eficienta a aerului. De asemenea, gaurile de ventilatie sunt foarte generoase.

Casca Shred Short Stack

Casca Shred Short Stack

Casca Shred Short Stack

Un alt bonus a fost si cozorocul, care in situatia data mi-a tinut umbra pe frunte pe tot traseul. Au fost momente cand simteam nevoia sa dau jos ochelarii, cu toate ca eram in plin soare Dobrogean.

La finalul turei de recunoastere am observat si cat de usoara este casca. Nu am resimtit oboseala la nivelul gatului, iar umerii si spatele erau foarte relaxate. Tineti cont, tura am facut-o in cateva ore, pentru ca m-am oprit sa ma uit dupa zone de depasire si, desigur, pentru mult multe poze pentru blog.

Casca Shred Short Stack

Casca Shred Short Stack

Concluzia este ca recomand acest model de la Shred cu mare placere, dar nu numai pentru ture suparate la munte. Cred ca este foarte buna si pentru cineva care face ture de XC si doreste un plus de protectie. As merge chiar si mai departe, sponand ca poate fi o casca buna si de oras, mai ales in varianta de culori testata de noi, care atrage toate privirile.

Daca v-am convins, atunci puteti gasi casca si in shop la Bike Nature, aici.

Merita!