Vă recomand cel mai recent articol despre turele de SUP în delta Comana (link aici), în care am filmat cu drona un superb apus de sfârșit de martie.

Septembrie este luna apusurilor luuuuungi și a serilor mai răcoroase . Iar tot acum încep și pădurile să își schimbe culoarea. Noi am zis că e pretextul perfect pentru a face o escapadă de 2 ore lângă București, chiar într -o seară de zi lucrătoare.

Comana, după cum știți deja, se află la doar 1 ora de condus de București, în drumul spre Giurgiu. Drumurile din zona s-au asfaltat de curând, astfel că acum sunt destul de multe variante de a ajunge la deltă, fără a mai trece pe anevoioasă șosea București – Giurgiu.

Pentru a ajunge la luciul apei, puneți pe google maps această destinație. Este o mică alee chiar la intrarea în sat, ce duce către Parcul de aventură Comana. Mașina o puteți lasă în parcarea amenajate acolo. Tot acolo puteți să umflați SUPurile și apoi o veți lua pe jos, preț de 5 minute, până pe digul ce duce la călugărul prin care răul Crevedia se varsă în deltă. Acolo puneți SUPurile în apă și porniți în aval, prin stuf.

Cum se ajunge cu SUP pe balta Comana

Zona este populată tot timpul anului de zeci de lebede, sute de rate și găinușe de baltă , câțiva cormorani și stârci, dar și egrete. Însă, în perioada verii, la răsărit și la apus, spectacolul este oferit de miile de rândunici care zboară haotic chiar deasupra apei în vânătoarea lor de țânțari și alte insecte. (Li voi cred că veți avea nevoie de ceva Autan)

Dacă pedalati lejer, în 2 ore veți face cam 5km.

Intrarea pe luciul apei cu SUP pe Comana

Intrarea pe luciul apei

În această vara , dată fiind seceta, lacul era foarte scăzut și nu am putut explora mult în stânga – dreapta. Însă am ajuns până adânc în stuf, acolo unde râul începe să își croiască un mic canal. Fiind înconjurați de stuf, apă este filtrată și veți fi susprinsi să observați fundul plin de nuferi chiar și acolo unde apă are peste 2m adâncime. Cred că este un loc fain și de snorkle.

Va las să admirați pozele de la apus și sper că v-am stârnit interesul să vizitați delta , fie pe SUP fie pe caiac. Traseul urmat de noi îl găsiți mai jos.

Pentru alte idei de ture cu SUP – caiac, citiți celelalte ture de lângă București, aici.

Iar dacă vreți să faceți o tură epică de bike până în Comana, vă recomand să citiți una dintre aventurile mele de acum câțiva ani, aici.

Pe SUP pe canalul deltei Comana

Pe SUP pe canalul deltei Comana

Apusul pe canalele deltei Comana, pe SUP

Apusul pe canalele deltei Comana

Intrarea din balta mare in canalele din Comana, pe SUP

Intrarea din balta mare in canale

Drumul ce duce spre balta deltei Comana

Drumul ce duce spre balta deltei Comana

Ce echipament este necesar pentru o tură de SUP?

Aici am pregătit o listă completă cu echipamentul necesar pentru o ieșire pe SUP.