Like & SUBSCRIBE la canalul de Youtube

Ce face omul în ziua de alegeri? Păi votează, evident, dar iese și la o tură de SUP. Cam așa ne-am petrecut noi duminica la final de septembrie, pe o vreme totuși ca de vară, exporând râul Crevedia (unii în zic și Neajlov). Ce să facem, dacă apă caldă nu era acasă, am zis măcar să ne bălăcim în râu. 🙂

Astfel, după ce am votat la prima oră, am plecat pe drumul către Giurgiu. Planul a fost să luăm 2 mașini, una pe care să o lăsăm la finish și cu care să ne întoarcem, iar cu cealaltă să mergem la start. Este nevoie, pentru ca cele două puncte ale turei sunt la o distanță de 15km unul ce celălalt. Nu am gândit-o rău, numai că Dan a uitat cheile în mașina de la start, astfel că la finalul turei a trebuit să apelăm la prieteni să vină sa ne salveze, altfel trebuia să facem cei 15km pe jos, cu supurile și caiacul în brațe. Ar fi fost un spectacol, noi veseli așa, trecând pe lângă secțiile de votare, polițiști, locanici și jandarmi, în drumul spre mașină.

Traseul urmează râul Neajlov (multi spun ca ar fi, de fapt, vorba de raul Crevedia), tura are în total 14km, conform ceasului meu Garmin 745. În mod normal, cu apa la un nivel obișnuit, ar trebui sa dureze 2-3 ore. Însă, daca e o perioadă mai secetoasă, cum am prins noi, va trebui să manevrați mai greu supurile/caiacele prin zonele mai puțin adânci, uneori să le cărați cațiva metri, alteori să săriți peste un copac căzut, iar timpul evident că se va lungi. La noi a durat puțin sub 6 ore și nu ar fi fost  problemă, insă am plecat fără mâncare. De aceea vă recomand să aveți un dry bag cu haine de schimb, mâncare și apă. Însă, o perioadă secetoasă înseamnă și ca apa va fi foarte limpede, precum am prins noi.

Am decis că revenim la vară, pentru că pare a fi activitatea ideală de bălăceală pe caniculă.
Sper să vă placă filmul.

Iar dacă veți să mai aflați și alte trasee sau locuri de dat cu SUP (Cernica, Siriu, Cernica), atunci vizitați secțiunea dedicată a blogului, ture de SUP. Iar mai jos am lăsat câteva sfaturi pentru cei ce vor să își cumpere primul lor SUP.

Tura de SUP pe râul Crevedia - thebikepoint.ro

Cu SUP prin pădurea Călugăreni

 

De ce aveți nevoie pentru o tură cu SUP:

Cat despre SUP, este vorba de un SUP ITIWIT de la Decathlon, cel de 10 feet. L-am ales pentru că e cel mai mic SUP gonflabil de la Decathlon care poate susține 2 persoane. Costul nu este foarte mare, credem că se amortizeaza după câteva ieșiri pe lac/mare.

Însă trebuie să țineți cont că aveți nevoie și de o pagaie și de o pompă, care nu vin incluse in kitul SUP-ului.

In mod ideal, ar fi bine să aveți și un “dry bag”, în care să vă băgați lucrurile de valoare cât sunteți pe lac.

Ce echipament este necesar pentru o tură de SUP?

Aici am pregătit o listă completă cu echipamentul necesar pentru o ieșire pe SUP.