Like & SUBSCRIBE la canalul de Youtube

Luna iulie e perioada turei anuale, Bucegi Enduro Tour, iar masivul ne oferă în fiecare an altă opțiune de traseu. Anul acesta am făcut ruta puțin diferită, încercând să legăm 2 coborâri mai puțin folosite, dar și să evităm aglomerația de pe urcarea clasică spre Vf. Omu.

Coborârea pe Piciorul Babelor

Piciorul Babelor, o coborâre pe care voiam să o dau de mult, care ne-a răsplătit pentru încumetare, cu zone tehnice, contrapante naturale și rock gardens from hell. Video complet, aici.

Bucegi Enduro MTB Tour 2022

“Toaletele” de la Babele

Bucegi Enduro MTB Tour 2022

Realimentarea cu apa aproape de cascada Doamnele

Bucegi Enduro MTB Tour 2022

Urcarea pe vechea strategica

Coborârea pe Țigănești – Clincea – Bran

Clincea, ce pot spune, rivalizează cu Strunga la orice aspect, cu un peisaj alpin poate chiar mai impresionant, însă cu un acces greoi, pe lanțurile dinspre Țigănești. Video complet, aici.

Bucegi Enduro MTB Tour 2022

Poteca de dupa lanturi

Bucegi Enduro MTB Tour 2022

Clincea, atat de asemanatoare cu Ciucasul

Coborârea pe Poiana Izvoarelor

Poiana Izvoarelor, de data aceasta la lumina frontalelor, îți oferă doza de viteză și energie de care ai nevoie ca să termini tura cu un high.

Au ieșit puțin sub 90km, cu ~2500m urcați, mult push bike, multe coborâri tehnice, peisaje unul și unul. A fost una din puținele zile în care totul a mers ca uns, fără probleme, fără situații neprevăzute. Ne-am calculat traseul la minut, ne-am ținut de plan și am făcut opriri fix cât să putem mânca, bea și să ne odihnim puțin.

Bucegi Enduro MTB Tour 2022

Drumul dinspre Rasnov spre Diham

Am plecat la 8.30am, am ajuns înapoi la mașini la 9.37pm. La clătitele uriașe din Bușteni, vânzătorul se uita la noi cu ochii mari când îi povesteam tura, dar mai ales când a văzut că am aspirat una dintre celebrele clătite în mai puțin de 3 minute 🤯

Și totul a fost posibil pentru ca am avut echipamentele adecvate. Bicle de all mountain, de care a avut mare grijă Skittles Repair SHOP înainte de plecare, rucsaci adecvați pentru ture de bike (al meu Cube OX 25) și lumini capabile să facă orice potecă vizibilă (Acid HP 1300, in cazul meu). Multumesc BikeXpert!

Bucegi Enduro MTB Tour 2022

Echipamentul meu pentru ziua respectiva