Da, măi nene, am făcut și secțiune culinară pe blog. Să nu radeți, da?!
Anul acesta planul era mai mult să scriu despre alte călătorii. Până la mijlocul lui aprilie, speram la cel puțin vreo 5 ture ratate anul trecut. Însă, date fiind izolarea și covidul, am recurs la alte metode de a rămâne creativ și de a trece mai ușor peste lunile acestea.
Cu o săptămâna înainte de a scrie acest articol am comandat, de la emag, 2 pungi de Gold Nutrition “Oats ready to mix”, unul cu aromă de brownies și altă cu aromă de cookies . Eram tare curios să le folosesc în rețele zilnice (da, deh, de 1 luna de zile de când stăm în casă, am revenit la obiceiurile vechi și plăcute de a găti zilnic).
Astfel, după un prim mic experiment cu niște clătite proteice, despre care voi scrie în curând, am decis că e momentul să trec la fapte mari: pandișpan cu vișine și ciocolată neagră, pentru care am folosit mixul cu aromă de brownies.
Timp de pregătire:
Timpul de pregătire este de 10 minute, plus încă 20-30 min în cuptor.
Ingrediente:
- Gold Nutrition Oats ready to mix cu aromă de brownies – cca 300gr
- 2/3 dintr-un borcan de iaurt grecesc 10% grasime
- 4 ouă
- O cană de lapte
- Puțin ulei (puțin, nu dați cu pietre)
- Vișine, după ureche și ochi (sau orice alte fructe va plac)
- 1 plic de praf de copt
- 1 praf de sare
- Câteva cubulețe de ciocolată neagră (eu am avut de 80%)
Down to business
Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate: cele 300gr de Oats ready to mix – eu am pus cca 3 căni, pentru că nu am cantar, apoi praful de copt și sarea.
Separat am amestecat cele 4 ouă și uleiul (câteva linguri, le-am pus doar pentru a fi sigur că nu se lipește amestecul de tavă). Daca puneți mai mult, folosiți un bidon Gold Nutrition pentru măsurători.
Nu faceți ca mine, eu am amestecat totul într-un singur bol. Am muncit ceva mai mult, dar nu a murit nimeni.
Apoi se omogenizează totul în bolul mare. Cana de lapte o păstrați pentru final, să o turnați pentru ca amestecul trebuie să fie ușor lichid, că să se poată turna în tavă (sau dry cooker, cum am eu). Dacă amestecul vi se pare deja destul de fluid, cana de lapte o păstrați pentru când e prăjitură gata :).
După ce se omogenizează totul, se toarnă în tavă/dry cooker, apoi se pun vișinele. Eu am pus din belșug și le-am lăsat la suprafață, pentru că se vor afundă în mix.
Pe lângă vișine, am faramitat cubulețele de ciocolată neagră.
Cam asta e tot. Totul se pune într-un cuptor deja încins, dat la foc mic. Va dați seama că e gata după ce s-a ridicat, iar dacă înfigeți o scobitoare în partea cea mai groasă, această trebuie să iasă fără să se lipească.
Se scoate din cuptor, se lasă la răcit, se găsește cană aia de lapte și Doamne-ajută! Oricum, fiind Gold Nutrition, e aproape guilt free, low sugar și high fibre. Merge de minune la micul dejun.
Va las să va delectați cu pozele realizate de Cristina Ion.
Mai multe idei de rețete veți găși și pe pagină de facebook Gold Nutrition România .