Cum poate ceasul tău Garmin să detecteze dacă ai coronavirus?

Cum poate ceasul tău Garmin să detecteze dacă ai coronavirus? - thebikepoint.ro

Cum poate ceasul tău Garmin să detecteze dacă ai coronavirus?

Ceasurile inteligente Garmin nu au fost concepute sau destinate monitorizării sau diagnosticării bolilor, dar oamenii de știință de la universități și institute de top din întreaga lume cercetează în mod activ dacă dispozitivele purtabile ca ale noastre pot ajuta la identificarea unor indicii precoce ale coronavirusului.

O singură premisă este de fapt destul de simplă:

  1. Frecvența cardiacă crescută este un semn precoce al unei răceli comune, gripa sau coronavirus.
  2. Ceasurile inteligente Garmin au încorporat monitorizarea ritmului cardiac la încheietura mâinii. Pune-i pe cei doi împreună, iar societatea ar putea avea un instrument extrem de util pentru indicarea timpurie a virusului la scară masivă.

Pentru a fi sigur, modalitățile prin care aceste “gadget-uri” pot ajuta la rezolvarea crizelor actuale și viitoare se extind mult peste monitorizarea ritmului cardiac. Acesta este motivul pentru care Garmin a făcut echipă cu oameni de știință din întreaga lume pentru a căuta răspunsurile cu privire la potențialul pentru ceasurile inteligente Garmin să fie un instrument util în nevoia societății pentru a identifica, urmări și monitoriza coronavirusul mai bine.

În acest articol, vom acoperi câteva dintre studiile majore din SUA la care Garmin participă și vom oferi, de asemenea, detalii despre modul în care utilizatorii de smartwatch-uri Garmin pot alătura cauzei și vor face parte din soluție. Începem:

Pot gadget-urile prezice boala?

Universitatea Duke a lansat recent un studiu numit Covidentify, care vizează încetinirea răspândirii COVID-19. Folosind datele obținute de pe dispozitive mobile și purtabile precum ceasurile inteligente Garmin, Duke speră să învețe cum să urmărească răspândirea COVID-19, să înțeleagă când cineva poate fi susceptibil să o contracteze și care ar putea avea un risc mai mare de rezultate mai slabe dacă se infectează. . Utilizatorii de smartwatch-uri Garmin sunt încurajați să-și conecteze ceasurile la studiu pentru a ajuta cercetătorii să învețe cum ritmul cardiac și mișcarea lor sunt afectate de COVID-19. Oamenii sănătoși și care stau acasă sunt, de asemenea, încurajați să se alăture. Pentru mai multe informații, vizitați www.covidentify.org.

Pot datele agregate de la gadget-uri ajuta familiile și medicii?

PhysioQ tocmai a deschis lista de așteptare pentru NEO, o platformă de monitorizare gratuită la domiciliu COVID-19, construită pentru familii pentru a ține evidența celor dragi. Folosind ținute de top de încredere de către cercetători, inclusiv ceasuri inteligente Garmin și trackers de activități, familiile pot câștiga liniște sufletească monitorizând nivelul de saturație de oxigen, ritmul cardiac ritm și mai mult de la distanță.

În efortul de a accelera cercetarea COVID-19, datele anonimizate donate de familii vor fi agregate pentru a crea una dintre cele mai mari baze de date deschise COVID-19 din lume. Mulți cercetători și oameni de știință medicali au semnat deja angajamentul de a lucra la această inițiativă, inclusiv dr. Andrew Ahn, un internist și cercetător care tratează pacienții pe primele linii, și dr. Chung-Kang Peng, director al Centrului pentru Biomarkeri Dinamici și Asociat Profesor de medicină la Harvard Medical School.

„A fi capabil să monitorizeze SpO2 și intervalele de bătaie la bătaie, precum și activitatea și somnul prin dispozitivele Garmin pentru consumatori este un adevărat gamechanger”, a spus dr. Chung-Kang Peng. „Credem că ideile obținute din aceste date pot schimba abordarea noastră clinică și accelerează în mod semnificativ procesul nostru de descoperire a bolii”, a adăugat dr. Ahn. Pentru mai multe informații despre proiectul PhysioQ NEO, vizitați www.physioq.org.

Este smartwatch-ul tău deja un dispozitiv de detectare?

Este smartwatch-ul tău deja un dispozitiv de detectare?

Este smartwatch-ul tău deja un dispozitiv de detectare?

Când inima ta bate mai repede decât de obicei, poate însemna că ai venit cu o răceală, gripă, coronavirus sau alte infecții virale. Studiul Scripps Research DETECT încearcă să stabilească dacă urmărirea modificărilor ritmului cardiac, a activității și a somnului, la nivel individual, poate oferi o indicație timpurie a unei boli virale precum COVID-19. Utilizatorii Garmin se pot înscrie în studiu prin aplicația MyDataHelps, care le permite să ofere consimțământ informat, să sincronizeze dispozitivul și să introducă date auto-raportate. Prin colectarea datelor de la mii de indivizi, oamenii de știință speră să identifice posibile boli asemănătoare gripei la acei indivizi și să completeze măsurile tradiționale de răspuns la focare. Pentru mai multe informații, vizitați www.detectstudy.org.

Aplicații dedicate monitorizării coronavirus

Pe lângă eforturile celor de la Garmin, mai mulți developeri pasionați de sport au creat propriile aplicații pentru monitorizarea coronavirus. Acestea se pot descărca de pe Garmin Connect IQ store și apoi se pot instala pe dispozitivul Garmin. Una dintre acestea este Coronavirus COVID-19 Monitor Widget , care afișeasă statistici Coronavirus (COVID-19) la nivel mondial. Sunt afișate:

  • cazuri noi, cazuri totale, deces total, moarte nouă și recuperare totală.
  • un grafic statistic (tendințe istorice) pe țară (pentru dispozitive cu dimensiuni mai mari de memorie)
  • are și un selector de țară comandat după numărul cazurilor
Garmin Connect IQ Coronavirus COVID-19 Monitor Widget

Garmin Connect IQ Coronavirus COVID-19 Monitor Widget

Suntem în asta împreună

În aceste perioade în continuă schimbare, un lucru este sigur: societatea noastră nu va înceta să caute răspunsuri despre această criză de sănătate și ce se poate face pentru a evita o alta în viitor. Garmin este mândru să lucreze alături de aceste entități și mai mult din întreaga lume în căutarea de răspunsuri care îi vor face pe oamenii de știință cu un pas mai aproape de depistarea timpurie și, sperăm, într-o zi, o cură.

Articol preluat și tradus de pe www.garmin.com