Încă o săptămâna în izolare, în care am trecut cu bine de sărbătorile Pascale. Am rezistat eroic, consumând 1 singur cozonac și puțină pască ( jur ! ) pe parcusrul a 7 zile. Ca să fiu sigur că ies cum trebuie din provocare, am făcut mai mult sport decât în săptămânile precedente. Fie că a fost vorba de regulamentară alergare de 10k, de dimineață în cartier, sau turele virtuale din proiectul Pedalăm pentru viață.
Și că să fie sărbătorile cu adevărat sărbători, a venit și iepurașul la noi, cu o mare cutie de “goodies” de la Gold Nutrition România . Oats Ready To Mix pentru prăjituri, Oats & Whey pentru mic dejun, V-Protein, pentru gustări, multe batoane de cereale și 3 cutii de Choco & Nut.
Însă, revenind la miezul problemei, dat fiind că suntem în acea perioada a anului, mi-am propus să fac niște pască, cu amestecul Oats Ready To Mix Cookie Flavour. Am procurat niște brânză de vazi, iaurt grecesc și niște praf de copt. NO SUGAR added!
Însă, la magazin mi-au făcut cu ochiul și niște afine congelate. Am cântărit situația și am decis că pasca se va transforma într-un cheese cake proteic.
Timp de pregătire:
Că și la pandișpanul cu vișine , timpul de pregătire este de 10 minute, plus încă 20-30 min în cuptor.
Ingrediente:
Gold Nutrition Oats ready to mix cu aromă de cookies – cca 300gr (3 căni)
1/3 dintr-un borcan de iaurt grecesc 2% grăsime
4 ouă
o caserolă de brânză de vaci
Afine, după ureche și ochi
1 plic de praf de copt
Down to business:
Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate, amestecul Oats Ready To Mix și praful de copt. Separat am bătut ouăle, la care am adăugat iaurtul și brânză de vaci.
Apoi se omogenizează otul în bolu mare. Amestecul ar trebui să fie destul de lichid încât să îl puteți turna ușor într-o tavă. Dacă vi se pare că nu este destul de lichd, puteți adaugă puțin lapte, tot după ochi.
După ce se toarnă în tavă, se pun afinele. Însă, atenție: Este important să lăsați afinele să se dezghețe înainte, că să nu lase multă apă în aluat. Eu le-am și amestecat puțin și le-am presat oarecum în aluat, că să nu rămână la suprafață și să se usuce în cuptor.
Cam asta e tot. Totul se pune într-un cuptor deja încins, dat la foc mic. Va dați seama că e gata după ce s-a ridicat, iar dacă înfigeți o scobitoare în partea cea mai groasă aceasta trebuie să iasă fără să se lipească.
După ce se scoate din cuptor, sfatul rămâne același, de a se procura repede un pahar de lapte sau o cafea fierbinte și Doamne-ajută! Oricum, fiind Gold Nutrition, e aproape guilt free, low sugar și high fibre. Mi se pare perfect pentru micul dejun sau pentru după o tură lungă sau un long run.
Va las să va delectați cu pozele realizate de Cristina Ion.
Mai multe idei de rețete veți găși și pe pagină de facebook Gold Nutrition România .