Prima ediție L’Étape România by Tour de France are loc anul acesta la București.

Când am aflat vestea că L’Étape by Tour de France vine în România, am așteptat cu nerăbdare să văd traseul, pentru că, în ceea ce-i privește pe cei de la Tour de France, acesta este mereu o provocare. Recent am descoperit că experții celebrei competiții au pregătit câteva surprize pentru pasionații și amatorii de ciclism din țara noastră, dar și pentru cei care sunt dispuși să călătorească în țările în care are loc o cursă L’Étape.

Ne așteaptă un final de vară interesant, deoarece pe 28 august, cei care s-au înscris deja sau se vor înscrie în competiție (link de inscriere aici) , vor lua startul din Piața Constituție pe unul dintre cele trei trasee dezvoltate împreună cu specialiștii Tour de France. Aceștia au pregătit trei curse pline de provocări pentru cei care vor să trăiască pe două roți experiența legendarei competiții ce scrie istorie de aproape 30 de ani.

Prima editie L’Étape România by Tour de France

Las mai jos hărțile traseelor și o mică descriere și dacă nu ați reușit încă să vă înscrieți, puteți să o faceți până pe 24 august. În plus, susținătorii, turiștii și cicliștii se vor putea bucura și pe 27 august de Race Village amenajat în fața Palatului Parlamentului/Piața Constituției, locul unde vor afla povestea brandului Tour de France și vor descoperi numeroase surprize din partea organizatorilor.

Cel mai lung traseu este THE RACE, care are 85 de km și este alcătuit din 2 loops. Acesta ia startul din imediata vecinătate a Palatului Parlamentului și continuă pe B-dul Unirii, Arena Națională, Muzeul Național de Istorie a României, Palatul C.E.C, Primăria Municipiului București, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa” etc Acesta va include și o zonă de sprint în zona Arcului de Triumf, unde, cel mai rapid ciclist va primi celebru tricou verde.

Prima editie L’Étape România by Tour de France

Al doilea traseu ca și amploare este THE RIDE, are 42 de km și este alcătuit dintr-un singur loop ce include punctele importante din traseul THE RACE, bifând Palatul Regal, Palatul Cercului Militar Național, Palatul Victoria, Muzeul Național de Geologie etc.

Prima editie L’Étape România by Tour de France

Cel de-al treilea traseu, CITY ADVENTURE, are 14 km și este destinat familiilor și copiilor de peste10 ani care aleg această provocare istorică, de a lua parte la prima ediție a L’Étape România by Tour de France. Participanții vor lua startul din același punct, zona Palatului Parlamentului și vor trece pe lângă Muzeul Național de Istorie a României, Palatul C.E.C, Primăria Municipiului București, Palatul Regal și multe alte locații-simbol ale Capitalei.

Prima editie L’Étape România by Tour de France

Hărțile traseelor sunt disponibile și aici:

The Race 85 KM

The Ride 42 KM

City Adventure 14 KM

E important de știut că evenimentul este deschis tuturor participanților cu vârsta peste 10 ani, atât cu biciclete MTB, cât și cu biciclete de șosea, iar câștigătorii ecărei curse vor primi cele mai râvnite tricouri din lume: tricoul galben. În plus, primii 3 la general (masculin/feminin) al cursei RACE, se vor calica și vor primi înregistrare gratuită pentru L’Étape du Tour de France. Cel mai bun ciclist cu vârsta sub 25 de ani (masculin/feminin) va primi tricoul alb ca recompensă pentru performanța realizată.

Prima editie L’Étape România by Tour de France

Categories: Curse