Sâmbătă , 26 septembrie, am fost cu o parte din echipa BikeXpert Superbet Racing Team la recunoașterea traseului lung de la BikeXpert Alpine Challenge 2020. Deși prognoza nu era promițătoare , am reușit să prindem 2-3 ore de soare și o ploaie ușoară, destul însă cât să parcurgem traseul mediu.

Am zis că ar fi oportun să vedeți și voi câteva imagini din tură, pentru că ambele trasee, atât cel mediu cât și cel lung, au câteva modificări aduse, în mare, din cauza arborilor căzuți în furtunile de asta iarnă. Ele sunt diferite față de ce am descoperit noi în vizita de acum 2 ani.

Astfel, la începutul traseelor s-a adăugat o buclă nouă, pe lângă localitatea Tunari, care vine cu o urcare superbă printre ferigi, dar și o coborâre rapidă, tehnică, pe single trail. De asemenea, urcarea catre vf. Românescu, de pe tura lungă, a fost scoasă.

Tot ce pot spune este că traseul are foarte multe de oferit. Are urcări susținute, unele destul de lungi, cum ar fi cea din zona Fieni, dar fiecare este răsplătită de coborâri variată, de la drumuri de căruță pe coame de deal, la poteci prin păduri, la single trail tehnic sau ulițe rapide printe pășuni. Puteți să mergeți deja în recunoaștere, pentru ca există deja marcaje minimale. Iar pe măsură ce se apropie evenimentul, traseul va fi îmbunătățit și cu unele mici dropuri și săritoare, dar și cu curățarea potecii din albiile râurilor.

Pentru cei pasionați de e-mtb, concursul are și o categorie dedicată, iar traseele din zona Leaota sunt parca croite pentru biciclete electrice, cu urcări luuuungi și coborâri ce răsplătesc efortul depus. Cel puțin asta am descoperit în tura de ebikes de astă iarnă.

La pizza și sucul de la finalul turei, l-am rugat și pe Cătălin Sprînceană, team manager al echipei, să spună câteva cuvinte despre modificările aduse:

“Anual am venit cu mici modificări la traseele de la BikeXpert Alpine Challenge în așa fel încât participanții să nu se plictisească de ele. Pentru ediția din acest an am făcut două schimbări, din care una forțată, dar care a făcut traseul lung 100% ciclabil. În iarnă furtunile au rupt o mare parte din padurea de la contactul cu golul alpin din Leaota, așa că pe 17 Octombrie nu vom mai urca pe vârful Romanescu, dar “scapăm” de push bike și de urcarea abruptă de la cabana Leaota. Cealaltă modificare este de fapt o extra buclă de 5km valabilă pentru toate traseele. În felul acesta, toți concuenții, inclusiv copiii, vor avea parte de o coborâre de vis.”

Traseele le găsiți pe alpinechallenge.ro. Nu uitați ca anul acesta evenimentul are și un tricou special, care, din câte am înțeles de la Cătălin, se lucrează să se poată achiziționa și separat de înscriere. Așa că țineți aproape.

tricoul oficial BikeXpert Alpine CHallenge 2020 (4) tricoul oficial BikeXpert Alpine CHallenge 2020 (4) tricoul oficial BikeXpert Alpine CHallenge 2020 (4) tricoul oficial BikeXpert Alpine CHallenge 2020 (4)