Asa s-a vazut Ziua B 2018 prin ochii BikePoint Romania.
Am luat startul impreuna cu alti peste 1000 de rideri la primul concurs de cross country mountain bike pe 2018 organizat de Riders Club.
Dupa un start foarte inghesuit, in care am fost agatat de un alt rider si am cazut la iesirea din parc, plus zona de limitare de viteza in care s-a mers foarte incet iar pluton s-a strans, am inceput cu adevarat in cursa in momentul intrarii in padure.

Traseul a fost foarte rapid, fiind uscat complet, insa si deosebit de tehnic. Toate potecile erau marcate de trecerea utilajelor forestiere, astfel ca erau sleauri adanci peste tot. Un full suspension ar fi fost aur curat, insa m-am descurcat foarte pe bine si pe hardtailul meu, Giant XTC Advanced 29. Bicla este conceputa pentru astfel de curse de single trail, avand o geometrie impecabila, probabil cea mai buna din clasa ei, design minimalist si greutate redusa. Pentru un rider mai mic si usor, precum sunt eu, este bicicleta ideala. Intrarea in padure este cheie la acest concurs, pentru ca de acest lucru depinde si ce pozitie vei pastra, in mare, pe totparcurul cursei. Prin padure este mult single trail, foarte tehnic si ingust, care nu permite multe depasiri.

Desi multe dintre concursurile organizate de cei de la Riders Club sunt foarte misto, cel de sambata pot spune a avut un singur punct slab: a fost marcat destul de slab. Pentru ca zona prin care trece este rezervatie naturala, am inteles ca nu au fost lasati sa marchete virajele cu spray (ce este foarte just). Au ales in schimb acea banda alba, ceea ce nu a fost cea mai neinspirata alegere. In padure este destul de intuneric, iar soarele patrunde prin bolta copacilor, facand un puzzle de puncte luminoase, aproape albe. In aceste conditii este greu de reprat orice obstacol pe trail. Trebuie sa te concentrezi la poteca si nu ai timp de sa te orientezi. Astfel, ar fi fost mult mai buna o banda de culoare aprinsa, poate portocaliu sau rosu, care sa iti sara in ochi si pe care sa o prinzi repede cu coada ochiului. Am avut, sincer, cateva momente in care am mers 50-100m fara sa fiu sigur ca am luat-o bine. Ca impresie generala, pot spune ca s-a alergat foarte repede, chiar si in conditiile acelea dificile, viteza medie fiind undeva pe la 25-26km/h.

La final, desi GoPro-ul a ramas fara baterie si nu a surprins finish-ul, am terminat in 1 ora 31 minute, la aprox 15 minute de Alexandru Stancu, castigatorul cursei. Am venit pe locul 16 la open, 2 la categorie open si 2 la nivelul 2 la 30-39 ani. A fost cea mai buna performanta a mea la Riders club de pana acum.

Inregistrarea cursei o aveti mai sus, atat cat am putut filma pana s-a terminat bateria.
Enjoy!
Go Team #BikePoint!

Relive ‘Ziua B 2018 #BikePoint’