Like & SUBSCRIBE la canalul de Youtube

După o iarnă plină de ieșiri și cu linii trase peste tot în munții noștri (Bucegi, Ciucas sau Făgăraș), am decis că e momentul să vorbesc puțin și despre kitul esențial pe care cu toții trebuie să îl avem la noi.

Cu toții iubim schiul de tură, iar mulți îl practicăm tocmai pentru a ajunge la zăpadă de calitate, la “powder”, dar și pentru a da linii epice, care se află mereu mult în afara stațiunilor de schi.

De asemenea, cred că v-ar fi foarte util și ghidul echipamentului pe care îl folosim la schi de tură, tocmai pentru a ne păstra uscati și a avea confort termic, indiferent de condițiile meteo.

Vă recomand și articolul despre cele 11 lucruri pe care eu le verific înainte de începutul sezonului de schi de tură.

Elementele kitului de avalanșă

Astfel, vă invit să aflați ce ar trebui să conțină kitul de salvare din avalanșă:

  • un tranciever, cu ajutorul căruia ne facem găsiți dacă suntem îngropați de zăpadă, sau cu care îi putem descoperi pe prietenii noștri surprinși de avalansă. Eu am un Ortovox Zoom+, dar folosesc si Piepsul Beacon BD Recon BT, oferit de cei de la Splitshop.ro
  • sonda de avalanșă, pe care o folosim să găsim exact locul în care cineva este îngropat sub zăpadă. Eu folosesc un model de la Mammut.
  • lopata de avalanșă, specială, mai mică, cu care săpăm după victime. Eu am lopata Evac 7 de la Black Diamond, putin mai mare, dar cu mâner extensibil și funcție de hârleț.

La acestea, recomand și un rucsac cu airbag. Acestea diferă în funcție de tehnologie și greutate, prețul putând să fie destul de piperat. Cea mai bună ofertă pentru un rucsac de multi day am vazut-o de la Thule, cu modelul Upslope 35L.

Iar totul kitul ar fi ideal să învățați să îl folosiți la un curs specializat, precum cele oferite de Adrian Vălean.

Haideți cu noi în turele noastre ghidate de freeride (pentru cei mai experimentați) sau inițiere în schi de tură.