Like & SUBSCRIBE la canalul de Youtube

Iarna aceasta am experimentat episoade meteo diverse, de la zile deosebit de calde, la ninsori abundente, vânt puternic și perioade de frig extrem. De aceea am considerat că ar fi benefic să vă povestesc despre echipamentul pe care îl folosesc la ieșirile de ski de tură, pentru ca și voi să vă puteți bucura de zile memorabile pe munte.

În filmul de mai sus vă povestesc care sunt obiectele vestimentare obligatorii pe care trebuie să le aveți cu voi când ieșiți pe munte, ce scop îndeplinesc și cum să le folosiți împreună pentru a rămâne uscați și pentru a vă menține temperatura corpului la un nivel optim. Schiul de tură este un sport de efort aerob, ce implică perioade lungi de urcare, în care se poate transpira abundent. Iar după fiecare urcare urmează o perioada “moartă”, în care stați pe loc că să faceți tranziția, de obicei pe un vârf expus la vânt, ca apoi să coborâți la vale, acțiune care vă expune din nou vântului și frigului.

Vă recomand și articolul despre cele 11 lucruri pe care eu le verific înainte de începutul sezonului de schi de tură.

Astfel, regula de bază este să vă îmbrăcați în straturi, pentru a vă fi ușor să puneți / scoateți haine, la nevoie. Mai jos sunt toate elementele vestimentare pe care eu le folosesc. Nu sunt cele mai scumpe branduri (dacă ne cumpărăm numai “big brands”, suma totală a echipamentului va crește exponențial), însă sunt haine adecvate pentru condițiile din munții noștri. Am făcut numeroase ture în Bucegi, Făgăraș, Ciucaș, etc) și nu am avut niciodată vreo problemă. Țineți minte, nu e nevoie să ne cumpărăm haine de mers pe K2, dacă noi ne dăm în Carpați.

De asemenea, vă invit să vizionați și filmul despre ce conține kitul de avalanșă, echipament esențial pentru oricine vrea să facă drumeții sau ski de tură iarna pe munte.

Ce echipament folosesc pentru ski de tură

 

Haideți cu noi în turele noastre ghidate de freeride (pentru cei mai experimentați) sau inițiere în schi de tură.