Poate vă întrebați de ce organizatorii au ales să găzduiască Turul virtual al Flandrei și Digital Swiss 5 în cadrul programului mai puțin cunoscut?

Când pandemia a provocat prima dată anularea curselor naționale și internaționale, mulți au speculat că evenimentele WorldTour se vor muta pe platforma Zwift. Acum, după câteva luni, Zwift a găzduit evenimente cu o mână de echipe WorldTour și curse cu câțiva cicliști notabili. În timp ce aceste curse și evenimente sunt o noutate, numărul concurenților profesioniști participanți la evenimentele Zwift este destul de mic în comparație cu cele organizate de Rouvy, cum ar fi Digital Swiss 5. Aceasta din urmă care va cuprinde cincisprezece echipe WorldTour, două echipe ProTour și echipa națională elvețiană.

De-a lungul ultimelor câteva luni, Rouvy a semnat un contract masiv și cu Ironman și va fi platforma pentru următorul eveniment de curse în 5 etape Digital Swiss 5.

Rouvy a devenit platforma perfectă pentru cursele digitale de ciclism

Rouvy a devenit platforma perfectă pentru cursele digitale de ciclism

Zwift este, fără îndoială, cel mai popular program de indoor cycling și are de aproape patru ori mai mulți abonați decât Rouvy. Cu toate acestea, Rouvy, “underdog-ul” curselor digitale, a fost ales să găzduiască o cursă care, probabil, va avea cei mai multi cicliști profesioniști care vor concura vreodată împreună in lumea virtuală.

De ce Rouvy?

Petr Samek, CEO-ul companiei, ne spune că “Rouvy nu este un înlocuitor al curselor în aer liber”.

„Nu vrem să înlocuim exteriorul cu interiorul, nici să îl înlocuim cu ceva virtual”. El insistă asupra faptului că programul este excelent pentru extrasezon sau pentru iarnă, „dar scopul este de a motiva oamenii să meargă în aer liber”. Iar acum, in perioadele de pandemie și de izolare forțată la domiciliu, a devenit o supapă de scăpare din rutină pentru pasionații sportului cu pedale.

Functia de realitate augmentata a aplicatiei Rouvy

Functia de realitate augmentata a aplicatiei Rouvy

Aplicația folosește o tehnologie denumită Rute Augmentate (AR). Filmări de pe drumurile reale este utilizată pentru a crea un traseu de călătorie cu profiluri exacte de altitudine. Elemente 3D, cum ar fi porțile de finish și barierele laterale sunt adăugate la curse de-a lungul traseului. Rezultatul este destul de imersiv și o opțiune interesantă pentru cei care caută să exploreze lumea în timp ce călătoresc pe trasee preluate din realitate.

Există peste 3.000 de rute disponibile în program. Compania își anunță serviciile organizatorilor de curse ca mijloc de promovare a evenimentelor lor. „Aceasta este o tehnologie pe care o oferim organizatorilor de evenimente mici și mari din întreaga lume”, spune Samek. „Sunt capabili să creeze imagini pentru noi fără echipamente super-specializate.”

Curse Rouvy cu ciclisti profesionisti din WorldTour

Curse Rouvy cu ciclisti profesionisti din WorldTour

Implicarea organizatorilor de evenimente reale i-a permis lui Rouvy să elimine diferența dintre curse în aer liber și cele de interior. Colaborarea ajută organizatorii să promoveze cursele pe tot parcursul anului, să vândă reclame sponsorilor pe elementele 3D și să își pună pe piață potențialilor noi participanți. În schimb, Rouvy câștigă noi utilizatori și adaugă rutele la colecția lor în creștere. Abordarea sa este scalabilă și funcționează pentru cele mai mici evenimente.

Evenimente Rouvy PRO Cycling

Versiunea finală a AR a apărut doar în 2019, dar, întrucât suntem acum într-un „off-sezon” mondial, comunicarea cu organizatorii s-a accelerat, iar curse precum  Digital Swiss 5 au fost rapid planificate și create.

Menținerea organizatorilor curselor în ecuație este ceea ce i-a permis lui Rouvy să aducă mai multe echipe WorldTour pentru evenimente unice. În timp ce platforme precum Zwift fac legătura direct cu una sau două echipe, organizatorii de cursă – care au programe deschise și au experiență cu evenimente pro – vor face tot ce pot pentru a salva cursele anulate.

Rouvy poate dezvolta o nouă cursă în doar câteva săptămâni, ceea ce înseamnă că cicliștii pot concura pe traseul exact al cursei reale, în loc de o lume digitală asociată cu cursa doar după nume.

Pentru spectatori, cursele AR este cel mai apropiat lucru de a urmări o adevărată cursă disponibilă chiar acum. Deși profesionistii sunt digitali, traseul este real, iar urcările urmează aceleași profiluri pe care fanii le cunosc și le plac. Rouvy se concentrează pe replicarea experiențelor reale ale ciclismului, astfel încât obiectivul să se apropie cât mai mult de realitatea posibilă.

 

Echipament de indoor cycling de la Decathlon
Ciclism - Tacx Flux Smart TACX - Home trainer   Home trainers Ciclism - Home Trainer In'Ride 100 BTWIN - Accesorii ciclism  CONTOARE BICICLETĂ Electronice - Senzor de cadență BTWIN - ElectroniceCEASURI MĂSURARE RITM CARDIAC Alergare - Centură Cardio ANT+/Bluetooth KALENJI - Accesorii alergare

Rouvy și cursele virtuale de ciclism în România

În România, organizatorii locali de eveniment de ciclism s-au organizat rapid, încă de acum 3 săptămâni, de la începutul stării de urgență și a izolării forțate la domicilii.

Rouvy și cursele virtuale de ciclism în România

Trasmisia live a Cupei Max Ausnit

Așa a luat naștere proiectul Pedalăm pentru viață , prin care comunitatea cicliștilor din țară încearcă sa ajute spitalele în lupta împotriva Covid-19. Evenimentele seriei sunt versiuni virtuale ale curselor consacrate din România – Maratonul Vinului, Prima Evadare, Lupii Dacilor Trofeul Muscelului, Vidraru Bike Challenge, Explorer MTB, Cupa Max Ausnit. Iar multe altele vor urma. Toate taxele de participare la aceste evenimente merg integral la Fondul de Urgență pentru Spitale.

Ca și în cazul WorldTour, și aceste curse au loc pe Rouvy și sunt transmise integral pe paginile de facebook ale organizatorilor. In cadrul acestora, pe lângă moderatori, în emisie intră și rideri ce iau parte la curse, sportivi amatori dar și profesioniști. Marea familie a ciclismului românesc se întrunește și în indoor, aducând o ieșire din rutină în aceste perioade grele.

Pentru a participa la aceste curse, cicliștii au 3 opțiuni de conectare, de la variante mai scumpe  până la unele de buget. Am discutat pe larg despre ele aici.

Cum să îți prelungești contul gratuit pe Rouvy până pe 31 august 2020

Și, ca un mic cadou, am descoperit și un link de unde ne putem prelungi abonamentul Rouvy, gratuit, până la 60 de zile. Tot ce trebuie sa faceți este:

  • Noii utilizatori trebuie să intrați în aplicație – Setări – Abonament (Subscription) – Voucher.
  • Pentru a obține voucherul, trebuie să vă creați un nou cont, cu o nouă adresă de email asociată.
  • Voucherele vă oferă un pachet gratuit până la 31 august 2020. Codurile de activare sunt valabile până la 31 august 2020.

Detalii complete despre prelungire, dar și voucherul de activare le găsiți aici.

decathlon.ro

Articol preluat parțial și adaptat de pe cyclingmagazine.ca.