Salutare, prieteni!
Pentru cei dintre voi mai pasionați de ciclism, aș vrea să vă vorbesc astăzi despre proiectul Pedalăm pentru viață Prin acest proiect, o parte dintre reprezentanții cluburilor sau echipelor de ciclism din România, cicliști amatori sau de performanță și organizatori de competiții, pe scurt, un grup de pasionați de ciclism, și-au propus să-și aducă aportul în lupta împotriva Coronavirus prin organizarea unor serii de competiții de ciclism, online, caritabile. La această inițiativă m-am alăturat și eu, Andrei, prin oferirea de suport tehnic pentru organizarea curselor online pe platforma Rouvy, dar și pentru transmisia live a curselor, pentru ca și cei de acasă să se poată bucura de spectacolul ciclismului, chiar și in vreme de pandemie.
Prin această inițiativă ne dorim să atragem cât mai multe donații din partea comunitații de cicliști din România pentru lupta împotriva Coronavirus. Ne alăturăm și noi celor care susțin lupta împotriva COVID-19 donând integral contribuția de înscriere în competiție către Asociația MAGIC pentru Fondul de Urgență. Fiecare cent va merge către materiale de protecție, consumabile, echipamente de spital și tot ce mai este nevoie pentru a traversa această perioadă critică.
Participarea la cursele online Rouvy
Participarea la aceste curse se face foarte ușor, prin înscrierea și achitarea (aici), a taxei de participare. Tot ce trebuie să aveți este un home trainer, cu oricare dintre următoarele setări, pe care să îl conectați prin bluetooth/ant+ la aplicațiile Rouvy sau RouvyAR (care sunt gratis pentru primele 30 de zile).
1 – Smart trainer:
Să fie un home trainer smart, precum cele pe care le găsiți la Decathlon, Bikexpert, SportGuru (bine, când stocurile se vor reîmprospăta din nou).
2 – Trainer non-smart + power meter
Puteți avea un trainer non-smart, dar să montați pe bicicletă un senzor de putere (power meter), pe care să îl conectați la aplicație. Atenție, va trebuie să fiți corecți și să puneți greutatea voastră adevarată in contul Rouvy 🙂 . O gamă destul de largă de power meters găsiți la Bikexpert.
3 – Trainer non-smart + senzori de viteză și cadență
Este cea mai ieftină metodă, prin care vă puteți pune un senzor de cadență pe bicicleta ( cel mai ieftin este cel de la Decathlon ), dar găsiți la un preț foarte bun și la Bikexpert. Si pe acestea le puteți conecta la aplicație, tot cu mențiunea că va trebui să vă puneți greutatea reală. Va fi mai greu cu o transmisie ant+, pentru că e necsară o antenă speciala, dar și pentru că este destul de greu să conectați senzorul ant+ la Rouvy (explicații aici). De aceea recomand senzorul de cadenșă de la Decathlon, pentru că el comunica și prin bluetooth.
Pe langă cele de mai sus, este indicat să aveți și o centură de puls, pentru a vă monitoriza și ritmul cardiac. Atenție, antrenamentele indoor sunt mai solicitante, iar atmosfera închisă din casă poate crește în mod artificial pulsul. Eu am două centuri, pe care le folosesc alternativ, în funcție de cum le cedeaza bateria sau sunt la spălat. Ambele sunt la fel de bune: Garmin, de la Bikexpert , Btwin de la Decathlon.
Cam acesta este setupul de care aveți nevoie pentru a participa la cursele Rouvy din cadrul pedalampentruviata.ro. Mai jos aveți calendarul curselor, un live de la Lupii Dacilor Online, iar pentru cei mai neinitiați în ciclismul indoor, vă recomand și un articol scris de Iulian, despre experiența lui cu acest sport.
Iar pentru cei ce vor dori o mică rasplată după cursă, vă recomand rețeta de pandișpan cu vișine, cu faina low sugar Gold Nutrition, pe care l-am pregătit zilele trecute. Ilocuieste foarte bine tradiționala pască :).
Transmisia live de la ultima cursa disputata – Lupii Dacilor Online