Like & SUBSCRIBE la canalul de Youtube

Cu o săptămână în urmă, un amic mă întreba dacă nu cumva grșesc luând calea spre Măcin, plecănd din Brașov. După weekend, tind să cred că nu. În Măcin m-au așteptat poteci alese pe sprînceană, apusuri epice, peisaje demne de Rampage, iar pădurea era în straie aurii.

După cum spune reclama de la Specialized, “Welcome to the golden age”! POV heaven, you can’t beat the desert sunset.

Drumul spre Macin, dimineata de octombrie

Drumul spre Greci, la primele ore ale dimineții

Suluku trail, culmea Pricopan

Cea mai faină potecă de pe culmea Pricopan, tehnică, rapidă și cu multe ruperi de ritm. Deși poteca este mult mai vizibilă primăvara, și toamna oferă priveliști de excepție. Chiar și după ploaie, se zvântă repede, este foarte pietroasă și nisipoasă, iar orice derapaj e răsplătit cu imagini faine ale prafului în soarele de la apus.

Despre Suluku am mai vorbit și în primăvară (link aici), când am prins altă sesiune faină de poze la apus, de data aceea pe un fond verde, crud, de primăvară.

Privelistea de pe Vf Suluku, cu MTB pe culmea Pricopan

Priveliștea de pe Vf Suluku, cu MTB pe culmea Pricopan

La “Vagoane” trail, Ghinalțu

Una dintre cele mai “flowy” poteci de MBT din Măcin, super îngustă pe alocuri, însă cu destule pietre și zone tehnice, ce necesită multă atenție, mai ales la viteză. Iar la mijloc de octombrie este un festival de culori, în toate nuanțele posibile de galben.

Urcarea cu bicicleta spre Vf Tutuiatu, Macin

Urcarea cu bicicleta spre Vf Țuțuiatu, Măcin

Babet trail, Moroianu

Poteca facută faimoasa de concursul Măcin Mountain Fun, la final zi de octombrie, cu un apus superb și sute de nuanțe de galben. Pornește rapid, pe un drum mai larg, ca un tunel format din copaci, ca apoi să intre pe un single trail nisipos, punctat de sectiuni tehnice de granit spart, cu dropuri și trepte. Iar la final se îngustează și intră în pădure, unde covorul de frunze galbene de octombrie e fain de tot. Ideal este de dat la prima oră, sau la apus, pentru că în timpul zilei, de obicei, este plină de turiști.

Coborarea pe bicicleta la apus, pe poteca "Babet", Muntii Macin

Coborarea la apus, pe poteca “Babet”, poze realizate și oferite de Cristina Ion

Despre Măcin noi am tot vorbit, fie ca am povestit unde poți campa, fie că am explorat Delta Dunarii pe SUP și canoe, sau am povestit despre concursurile de la Greci sau Luncavița. Dacă te-a inspirat oricare poveste de aici, zic eu că merită să faci o vizită. Locul are o energie unică în Romania.